Így újult meg a Qualysoft.com – Esettanulmány

Fokvári Dóra

2022-01-25

A projekt

A Qualysoft.com nagyvállalati portál fejlesztése, bemutatkozó weboldalának elkészítése.

Az ügyfél

A Qualysoft Zrt. egy nagyvállalat, mely több évtizedes múltra tekint vissza. Európa szerte 7 országban van jelen IT tanácsadó és szolgáltató vállalatként.

A kihívás

A Qualysoft Zrt. honlapjának megújításakor – az ügyfél szerteágazó szolgáltatási köre és tevékenységi területe okán – a megszokottnál több stakeholder igényének kellett megfelelnünk. Valamennyi terület saját elképzelésekkel és prioritásokkal érkezett a projekttel kapcsolatban. A vállalat méretéből adódóan az oldal igényelt funkcionalitása jóval komplexebb volt, mint amit egy átlagos CMS (ti. Content Management System) rendszerrel el lehet készíteni.

A mi megoldásunk

A több iterációban zajló UI/UX design tervezési szakasz végül olyan látványterveket eredményezett, amelyekkel valamennyi döntéshozó maximálisan elégedett volt: megfelelt valamennyi elvárásnak, a kor követelményeinek és a céges policy-nek is. Az oldal funkciójában olyan egyedi fejlesztésű, blokkokból felépülő, komplex tartalommal rendelkező site lett, aminek kezelése mégis könnyen elsajátítható. A hagyományos tartalmak mellett kampányokat támogató landing page-ek és azokkal összekapcsolható kérdőívek, valamint kapcsolatfelvételi formok is egyszerűen összeállíthatóak.

Kulcs technológiák

Concrete5 Enterprise CMS keretrendszer

A fejlesztési csapat

  • Design
  • Backend
  • Frontend
  • QA
  • PM

Az eredmény

A megújult honlap mind a userek számára, mind pedig a tartalomfeltöltést végző adminisztrátorok számára kellemes felhasználói élményt nyújt. Az egyes oldalak felépítése, a számos egyedi blokknak köszönhetően gyakorlatilag korlátlan oldal variálási lehetőséget hordoz magában. A portál rendszer a tartalmi blokkokkal való építkezéssel változatos, de arculatban mégis egységes aloldalak létrehozását teszi lehetővé. Ebben a tartalomépítésben, és minden egyéb honlapot érintő kérdésben hosszú távú support szerződés keretében támogatjuk továbbra is ügyfelünket, a Qualysoft Zrt-t.

Nézd meg a megújult qualysoft.com oldalt!

Szeretnél még hasonló tartalmat olvasni a jövőben?

Ha tetszett cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre!