Gyártás és logisztikai digitálizációs projektek az Arteries Studio-val

Gábor Németh

2023-12-11

Az innováció és az automatizáció fontossággáról senkinek nem kell beszélni, mégis kevesen jutnak el oda, hogy érdemi lépéseket tesznek a területen. Ma már az AI-ról beszél mindenki, de adatok nélkül az AI semmire nem használható önmagában. A digitalizáció egyre inkább meghatározó tényezővé válik az iparágakban, mert ez jelenti az intelligens üzleti folyamatokhoz az “üzemanyagot”. 

Az Arteries Studio csapatával az elmúlt években büszkén mondhatjuk: számos vállalkozásnak segítettünk komplex digitalizációs és IT megoldások kialakításában – különös tekintettel, de nem kizárólagosan – a gyártás és logisztika területén is.

Az ipari digitalizáció számos előnnyel jár a vállalatok számára. Az Arteries Studio kifejlesztett és üzembe helyezett olyan egyedi automatizált gyártási és logisztikai rendszereket, amelyek optimálisabb, áttervezett és magasabb szinten digitalizált működést nyújtanak a már meglévő rendszerekhez képest. Sok esetben nem váltottuk ki a már meglévő rendszer komponenseket, hanem kiegészítettük azokat, így biztosítottuk a folyamatos, zökkenőmentes működést. Nem kell, hogy megálljon az élet egy ilyen fejlesztés miatt! 

Az ERP és WMS – stb. – integrációk révén lehetőség van pl. a megrendelések, készletek / alapanyagok, termékinformációk és gyártási receptúrák könnyed átvételére. Emellett a rendszer figyelemmel kíséri a gyártási fázisok időigényeit, méri is azokat, és segít a normaidők pontosításában, monitorozza a folyamat-hatékonyságot és adatokat gyűjt az IoT eszközökkel. 

A BI dashboardok segítségével megismerhetők az adatok, és megtörténhet a költségtervezés, a gyártás tervezése és a pénzügyi kimutatások elkészítése. Együtt dolgozunk a cég pénzügyi és kontrolling csapatával, és az általuk preferált eszközöket figyelembe vesszük, hogy a betanulási időket minimalizáljuk.

Az Arteries referenciáiból néhány érdekes példát szeretnénk kiemelni. A Naturtex gyár számára például felhő alapú, ERP integrált gyártáskezelő rendszert alakítottunk ki. Ebben az egyedi, ergonómikus okoseszközökkel méréseket végezünk az egyes gyártási lépéseknél, és a BI rendszer segítségével nyomon követhetőek az eredmények, valamint a szoftver egyedi optimalizációs ajánlásokat is nyújt.

A Revotica matrac és bútorgyár esetében webes rendelés leadásának folyamatát terveztük újra, integráltuk a gyártósori rendszerekkel és az egyedi ERP rendszerrel. A célunk az volt, hogy modernizáljuk és fenntarthatóbbá tegyük a működést. Az Arteries Studio számára nem jelent problémát, ha olyan rendszereken kell dolgoznunk, amelyek már meglévő képességeit új lehetőségekkel szeretnék bővíteni.

Az amerikai Benchmark Education-nél végzett logisztikai digitalizációs munkáink számos eredményt hoztak. Megvalósítottuk a beltéri dolgozók beléptetését, mozgásuk nyomkövetését, a tevékenységek monitorozását, a picker-ek automatikus feladatmegosztását, a packing folyamatok felügyeletét, a replenishment és komissiózás automatizálását, valamint a raktárkészlet átrendezését a beérkező rendelések alapján a gyorsabb feldolgozás érdekében.

Ezenkívül például a Praxislab állatorvosi labor számára egy olyan digitalizált rendszert fejlesztettünk ki, ahol a laboratórium minden lépése mérhető, kontrollálható és felhőből felügyelhető. Az Arteries Studio által nyújtott rendszer lefedi a laborvizsgálatok kéréseit, a minták érkeztetését, a vizsgálatok dokumentálását és a teljes digitális ügyvitelt, pénzügyeket és logisztikát.

Sorolhatnánk még számos hasonló projektet az elmúlt időszakból. Ezek az Arteries Studio által végrehajtott referenciaprojektek mind rámutatnak arra, hogy szakértelmünk és megbízhatóságunk miért érdemelik meg a Ti vállalkozásotok figyelmét is.

A csapatunk szakmai sokszínűsége (IoT hardware és beágyazott szoftver, webes és mobil fronend, backend, okoskészülékes megoldások, felhő infrastruktúra, adattárház, data lakehouse és rájuk épülő BI fejlesztések…stb.), a sikeres projektjeink és az általunk nyújtott szolgáltatások előnyei mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ügyfeleink a lehető legjobb, és jelen témában fontos: könnyen adaptálható, betanulható, a meglévő folyamatokhoz illeszkedő, de azokat továbbfejlesztő digitális megoldásokat kapják.

Az ilyen rendszerek használatának előnyei – többek között – a következők:

– Fokozott hatékonyság: Az Arteries által kínált szoftvermegoldások célja a gyártási és logisztikai folyamatok digitalizálása, optimalizálása, biztosítva a gyártás minden szakaszának maximális hatékonyságát.

– Valós idejű adatgyűjtés: Az Arteries IoT rendszerei lehetővé teszik a termelési és logisztikai folyamatok valós idejű adatgyűjtését, lehetővé téve a termelési teljesítmény pontosabb és átfogóbb megértését, monitorozását, megfigyelését, illetve intelligens értesítéseket és riasztásokat is megvalósít.

– Testreszabottság: A kínált hardver és szoftvermegoldások az egyes felhasználási esetek egyedi igényeihez szabhatók, biztosítva a maximális használhatóságot (UX, ergonómia) és hatékonyságot az egyedi gyártási folyamatokhoz.

– Integráció: A megoldásokat úgy tervezzük, hogy integrálhatóak legyenek a meglévő vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszerekhez, raktárkezelési rendszerekhez (WMS), és zökkenőmentes és hatékony dolgozói élményt biztosítsanak. Amennyiben ilyen (ERP, WMS) rendszer még nincs használatban, a projektünk része lehet ennek leszállítása is.

– Automatizálás: A hardware és szoftver megoldások segítenek automatizálni a gyártásban részt vevő számos manuális folyamatot, ami nagyobb termelékenységet jelent, és csökkenti az emberi hibák lehetőségét.

– Mesterséges Intelligencia: ha vannak adataink, akkor fel tudjuk térképezni, hogy mely folyamatokban támogathatja döntéseinket, vagy akár hozhat önálló döntéseket egy mesterséges intelligencia. Ez vezérelhet folyamatokat, vagy készíthet kimutatásokat, esetleg riasztásokat generálhat. Javasolhat optimalizációt eredményező műveleteket, vagy segíthet a feladatok automatikus kiosztásában. Megfigyelheti a kamerákat, észlelhet eseményeket, vagy akár ergonómia fejlesztési kérdésekben is javunkra lehet (pl. a dolgozók megfigyelésével)…stb. A lehetőségek végtelenek, és az Arteries Studio AI-os csapata tud ebben is segíteni.

Összességében a termelésirányítási és logisztikai szoftverek és az IoT-rendszerek / eszközök használata nagyobb hatékonyságot, pontosságot és termelékenységet eredményezhet, tényleg jelentős, jól és rövid távon is észlelhető előnyöket biztosítva a versenypiacon.

Általában lépésről lépésre, agilisan dolgozunk együtt partnereinkkel, nem borogatjuk fel a meglévő működést, hanem amilyen tempóval a szervezet és annak dolgozói adaptálni képesek az új megoldásokat, úgy szállítjuk azokat, és vezetjük be. Ez a siker egyik kulcsa a szakértelem mellett.

Ha Te is komplex IT digitalizációs megoldásokat keresel például a gyártás és logisztika területén, ne habozz kapcsolatba lépni velünk, mert szerintünk – és ügyfeleink szerint is – a csapatunk képes hatékonyan segíteni! 

Az Arteries Studio csapatával magas szakmai színvonalú tanácsadással várunk, és együtt haladhatunk egy hatékonyabb, profitábilisabb, és időtállóbb működés felé!

 

Szeretnél még hasonló tartalmat olvasni a jövőben?

Ha tetszett cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre!