Közönségdíjasak lettünk a Konica Minolta IoT megoldás szállító versenyén

2024-05-02

Kiállítóként részt vettünk a Konica Minolta IOT Live Show konferencián és kiállításon.

A látogatók az érdekes szakmai előadásokon túl élőben megtekinthették, valamint ki is próbálhatták a kiállítótérben található innovatív IoT megoldásokat, valamint Konica Minolta IoT megoldás szállító versenyén indult pályázatokra is szavazhattak.

A megoldás szállító versenyen mi is elindultunk egy igazi szerelem projektünkkel és végül nekünk szavazták meg a Közönségdíjat.

De miről is szól a projekt?
A SzívM projekt egyedülálló megközelítést alkalmaz a szív- és érrendszeri betegségek korai felismerésére, otthoni monitorozásra. A megoldás a mobiltelefonok általánosan elérhető szenzorait, komplex matematikai számításokat, felhő technológiát, és mesterséges intelligenciát használ ki. A prevenciós célú egészségügyi diagnosztikai megoldás lényege, hogy egy szinte bármilyen okostelefonnal, külső kiegészítő nélkül(!) készíthető egy többpontos komplex felvétel (EKG, UH..), akár ruhán keresztül is, és ezt a rendszer kielemzi, figyelmeztetve a potenciális szív és érrendszeri problémák lehetőségére.
A globálisan pusztító szívbetegségek kontextusában a SzívM rendszere hozzáférhető, költséghatékony megoldást kínál a korai diagnózishoz bárki számára, csökkentve az egészségügyi rendszerekre nehezedő terhet, és elősegítve a betegségek megelőzését, korai diagnosztikáját. A projekt célja, hogy demokratizálja a kardiológiai diagnosztikát, lehetővé téve mindenki számára, hogy külön eszköz megvásárlása nélkül fejlett technológiát használjon saját egészségének védelmében.
A megoldás jelenleg prototípus állapotban van, a fejlesztések legfontosabb része elkészült, a megoldást validálták kardiológus, háziorvos és szűrőprogramokat vezető egészségügyi szakemberek, és jelenleg a megoldás termékesítése következhet.

 

Működése:
A megoldás a telefon szenzorait használja a szív állapotának felmérésére: működik digitális sztetoszkópként (PCG), doppler szívultrahangként (UH), a kamerát és vakut használja a PPG mérésekhez, valamint a IMU szenzorait a felhasználó tevékenységének figyelembevételéhez. Ezeket az adatokat saját fejlesztésű matematikai eljárás , és AI elemzi, diagnosztikai információkat nyújtva a felhasználónak. A rendszer képes offline módra is.

– Szegmentálja és annotálja a fő szívhangokat (S1-S4)
– Kóros elváltozásokra utaló jeleket keres (zörejek, turbulencia, félreütések, additív hangok)
– Hearth Rate Variability (HRV) mérés
– Leméri a szív falának összehúzódási sebességét és idejét, amiből lehet térfogat változásra, a vérnyomásra és némileg az ejection fraction-re (EF) is következtetni
– Doppler adatok elemzésére egy újfajta, általunk kifejlesztett Fourier transzformációs eljárást alkalmaz, nagyban növeli a frekvencia és időbeni felbontást
– Nyomás hullám terjedési idő számítás az erekben: ebből következtetni lehet a vérnyomásra, érrendszeri elváltozásokra
– Képes felismerni az új eltéréseket és a beépített detekciós szabályok szerint is diagnosztizálni.
– Pontos FFT spektrumot számít a hangokból, amit megjelenít a hullám görbével együtt
– A szívhangok feldolgozási módja miatt amúgy nem hallható, vagy látható részletek is előjöhetnek
– A PCG alapú szívhangmérés több réteg ruhán át is jól működik, így majdnem bármilyen telefonon, és szinte bármilyen környezetben használható.

További hírek

Közös nap a hatékony kommunkációért

2024-06-05

A teljes Arteries csapat összegyűlt, hogy részt vegyünk egy egész napos kommunikációs képzésen. A célja a zökkenőmentes, egyenes kommunikációs praktikák gyakorlása volt.

Fontos, hogy csapatként hatékonyan tudjunk együtt dolgozni, hogy partnereink egy magas színvonalú, kifogástalan, profi fejlesztő csapattal tudják ötleteiket megvalósítani!

Délutáni eszünk-iszunk

2024-05-03

Szeretjük közösen tölteni a szabadidőnket is, főleg ha ez finom falatokkal jár együtt. Örbottyáni irodánkban munka után közösen sütögettünk, beszélgettünk és eresztettük ki a gőzt.

Legközelebb a pécsi irodánkban lesz hasonló, azt is alig várjuk!

Közönségdíjasak lettünk a Konica Minolta IoT megoldás szállító versenyén

2024-05-02

Új technológiai csodák robbannak be az életünkbe és egyik sem lenne elképzelhető mesterséges intelligencia nélkül. Számos innováció segít megváltoztatni mindennapi rutinjainkat és javítani az életminőségünket.

Online jeltolmács siketeknek, valós idejű monitorozás, szívdiagnosztika okostelefonon – pár technológiai újdonság, melyek nem működhetnének AI nélkül.

Húsvéti Tojásfestés az örbottyáni irodában

2024-03-28

Csapatunknak az együtt töltött idők során nem csupán a munka számít, hanem szeretünk együtt tevékenykedni, hanem a közösségépítés is. 

Ezúttal a húsvéti ünnep közeledtével egy különleges csapatépítő délelőttre került sor az örbottyáni irodában, ahol a kollégák és gyermekeik összegyűltek egy vidám és kreatív programra.

 

Megrendezésre került az Arteries Studio üzleti meetup eseménye AI témában

2023-12-01
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy megrendezésre került az „AI partnereinkre szabva” címmel ellátott Arteries Studio üzleti meetup eseményünk!

Az előadások során átfogó és hasznos gyakorlati példákat mutattunk be annak érdekében, hogy megmutassuk, hogyan lehet az AI megoldásokat alkalmazni az ügyfeleink iparágaiban.

Az Arteries meghívja kiemelt partnereit egy különleges AI workshopra!

2023 október 16

2023 novemberében szervezünk egy exkluzív partnertalálkozót Budapesten, ahol kiválasztott üzleti partnereinkkel osztjuk meg a legújabb AI-trendeket és technológiai innovációkat, de nem bullshitelve, hanem iparágakra szabottan, és cégenként specifikus ajánlatokkal, használható módon.