Mire figyeljek, ha le szeretném váltani az eddigi szoftverfejlesztő beszállítómat?

barbi

2023-01-19

Egy meglévő szoftverfejlesztő beszállító lecserélésekor néhány kulcsfontosságú tényezőt figyelembe kell venni a zökkenőmentes átállás és annak biztosítása érdekében, hogy az új beszállító képes legyen megfelelni az igényeidnek.

Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani:

1. Értékeld az új beszállító képességeit és tapasztalatát: Vizsgáld meg az új beszállító képesítését, tapasztalatait és portfólióját, hogy megbizonyosodj arról, hogy rendelkezik a projekt sikeres befejezéséhez szükséges szakértelemmel.

2. Mérd fel kommunikációs és projektmenedzsment készségeiket: A sikeres szoftverfejlesztési projekthez elengedhetetlen a jó kommunikációs és projektmenedzsment készség. Feltétlenül értékeld az új beszállító azon képességét, hogy hatékonyan kommunikál-e, és vajon mennyire képes a projektet a befejezésig megfelelően irányítani!

3. Ellenőrizd a referenciáikat és értékeléseiket: Kérj elérhetőségeket, és beszélj az új beszállító korábbi ügyfeleivel, hogy megismerd a tapasztalataikat és az elvégzett munkával való elégedettségüket.

4. Vizsgáld meg a költségeket: Hasonlítsd össze az új beszállító szolgáltatásainak költségét (akár csak az óradíjakat is érdemes összevetni, de vigyázz, ez megtévesztő is lehet, komplexen kell nézni a kapott értékeket, és azok árát!)

5. Mérd fel a skálázhatóságot: Mérlegeld, hogy az új beszállító rendelkezik-e elegendő kapacitással és erőforrásokkal ahhoz, hogy akkor is kezelje a projektedet, amikor az majd növekszik és bővül.

6. Tekintsd át a szerződéses feltételeket: Kérj szerződésmintát, és tekintsd át az új szállítóval kötendő szerződés feltételeit, hogy megbizonyosodj arról, hogy az megfelel az igényeidnek.

7. Tervezd meg az átállást: Gondosan tervezd meg az új beszállítóra való átállást! Győződj meg arról, hogy van egy világos terved annak biztosítására, hogy az új beszállító minden szükséges információval rendelkezzen a projekt átvételéhez, és hogy az átállás a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Beszélgess a beszállítóval, hogy ők hogyan szokták managelni az ilyen átállásokat!?

8. Legyen B terved: Mindig jó B tervet készíteni arra az esetre, ha valami nem jól alakul az átállás során, vagy ha az új beszállító mégsem felel meg az elvárásaidnak.

Fontos szem előtt tartani, hogy egy szoftverfejlesztő beszállító leváltása bonyolult és időigényes folyamat lehet, de ha időt szánsz az új beszállító gondos értékelésére és az átállás megtervezésére, akkor szinte teljesen biztos lehetsz benne, hogy az új beszállító nem fog csalódást okozni.

Hogyan győződhetek meg arról, hogy egy általam nem ismert szoftverfejlesztő cég jó választás a projektemhez?

Egy szoftverfejlesztő cég kiválasztása nehéz feladat lehet, különösen, ha nem ismered a céget. Íme néhány dolog, amit megtehetsz annak érdekében, hogy a kinézett szoftverfejlesztő cég jó választás-e a projektedhez:

1. Gondosan végezd el a fent említett kutatási és előkészítési lépéseket!

2. Szervezz személyes találkozót: Ha lehetséges, szervezz személyes találkozót a cég képviselőjével, hogy megtapasztalhasd a szakmaiasságuk szintjét, kommunikációs készségeiket és hajlandóságukat a Veled való együttműködésre.

3. Kérj esettanulmányokat vagy referenciákat: Ha esettanulmányokat vagy referenciákat kérsz a csapattól, jobban megértheted a vállalat múltbeli tapasztalatait és azt, hogy miként kezelték korábban a hasonló projekteket.

Ha követed ezeket a tippeket, nagyban növeled annak esélyét, hogy jó szoftverfejlesztő céget válassz.

Miért lehet jó választás az Arteries Studio, amikor új fejlesztő céget keresel?

Minden kollégánk jól képzett és magas szinten érti az általa képviselt technológiákat.

– Fejlesztési ügynökség jelleggel dolgozunk, így évente rengeteg projektet viszünk végig, kollégáink széles látókörrel rendelkeznek, és számos típusú kihívásban bizonyítottak már.

Projektvezetőink világosan és jól kommunikálnak, kellő rugalmassággal irányítják a fejlesztési folyamatot. Sok más esetben vettek már át más fejlesztő cégektől projektet, és rendszerezték, oldották meg az ott felgyülemlett problémákat. Bízhatsz bennünk.

– Tudjuk, hogy a múltban más cégeknél szerzett sebek elkísérnek, és nem szeretnénk azokat mélyíteni. Odafigyelünk arra, hogy mivel kapcsolatban ért csalódás a múltban, és megpróbáljuk azt a lehető legnagyobb óvatossággal megközelíteni.

Árazásunk magyar viszonylatban átlagosnak (se nem túl magas, se nem alacsony), nemzetközi viszonylatban kiváló ár-érték arányúnak tekinthető

–  Pontosan kidolgozott és folyamatosan optimalizált folyamataink garantálják a minőségi végeredményt – ügyfeleink többféle minőségbiztosítási szint és csomag közül választhatnak

– Célunk, hogy munkánkkal értéket teremtsünk, és a legfontosabb, hogy vásárlóink elégedettek legyenek a kapott termékkel.

Nyitottak vagyunk egy őszinte beszélgetésre a múlt tapasztalatairól és a jövőbeli elvárásokról! Lássuk meg, hogy van-e kémia, tudunk-e együttműködni! Sok céggel sikereket értünk már el, örömmel dolgozunk együtt.

Miért ne működhetne ez Veled is?!

Szeretnél még hasonló tartalmat olvasni a jövőben?

Ha tetszett cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre!