Automata visszatesztelési platform kripto kereskedéshez – Esettanulmány

Kukel Attila

2024-08-05

A kriptovaluta piac folyamatosan változik és az eredményes kereskedéshez szükség van a megfelelő eszközökre. Ügyfelünk számára fejlesztett automata visszatesztelési (backtest) megoldásunk éppen ebben nyújt segítséget. Az általunk kifejlesztett rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós idejű historikus tőzsdei adatokat gyűjtsenek és elemezzenek, valamint optimalizálják kereskedési stratégiáikat.

Historikus adatok gyűjtése és tárolása

Az elkészült script előre definiált kripto token párok (például BTCUSDT, ETHSOL) és időkereteken (például 4h, 15m, 1m, 1s) folyamatosan iterálva menti le a historikus adatokat, valamint gyertya zárása után a legfrissebb adatokat. A script több szálon, párhuzamosan futva kérdezi le és menti el az adatokat, így a nagy intenzitású írási igényeknek is megfelel. A hagyományos fájl alapú, vagy relációs adatbázisok helyett egy nagy teljesítményű adatbázis rendszert alkalmaztunk.

Kereskedési stratégia elemzése historikus adatokon

Az adatok elemzése jelentette a projekt legnagyobb kihívását és egyben az ökoszisztéma lelkét is. Az elemző script Python programozási nyelven készült, és a rendszer képes mind CPU-n, mind GPU-n futtatni az elemzéseket. Az elemzések során különböző technikai indikátorokat és egyedi paramétereket vizsgálunk meg, hogy meghatározzuk a legjobb profitot hozó értékeket. Az ügyfél által biztosított kereskedési stratégiák portolását segítettük és oktatást nyújtottunk a megfelelő módszerekre.

Kereskedési jelzések generálása

Az ökoszisztéma harmadik modulja a valós kereskedési jelzések nyújtása. Az adatokat folyamatosan mentjük és elemzéseket futtatunk rajtuk, majd az elemzések eredményei alapján automatikusan finomítjuk a kereskedési jelzések paramétereit. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy időben nyissanak vagy zárjanak pozíciókat a kripto piacon.

Összefoglalás

Az általunk fejlesztett automata visszatesztelési platform új szintre emeli a kripto kereskedést. A valós idejű historikus adatok gyűjtése és elemzése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy optimalizálják kereskedési stratégiáikat, növelve ezzel a hatékonyságot és a profitabilitást. Az innovatív adatbázis-kezelési megoldások révén a rendszer gyors és megbízható működést biztosít, még nagy adatmennyiségek esetén is.

A projektről

A projekt során több kihívást is sikeresen megoldottunk, beleértve a nagy mennyiségű adat valós idejű feldolgozását és a GPU/CPU párhuzamos futtatási lehetőségeket. Az ügyfél elégedettsége és a sikeres fejlesztések alapján büszkék vagyunk erre az innovatív kereskedési megoldásra.

Ha neked is van számunkra szoftveres kihívásod, és megihletett ez az esettanulmány, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Szeretnél még hasonló tartalmat olvasni a jövőben?

Ha tetszett cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre!